Dinsdag van de Arbeid

Vandaag is het Dinsdag van de Arbeid. Een Dinsdag om lekker hard te werken. Ik heb de afgelopen maanden Op Dinsdag aan veel leuke projecten gewerkt.

De gemeente Maassluis pakt door met de voor- en vroegschoolse educatie in de peuteropvang. Vanaf schooljaar 2018/2019 is aan alle basisscholen in Maassluis een locatie voor peuteropvang verbonden om een doorgaande lijn mogelijk te maken. In april zijn alle ouders vanuit de betrokken organisaties geïnformeerd. We hebben de inhoud van een informatiebrief met elkaar afgestemd, de informatie op de websites is aangepast en betrokken collega’s zijn geïnformeerd. Een brochure over peuteropvang in de gemeente Maassluis is in de maak.

Begin april gaf ik een ‘communicatie en social media’ workshop aan het team van de Nicolaasschool in Rotterdam. Een leerzame dag over identiteit en imago, communicatie en social media en gedrag en voorbeeldgedrag. Afspraken maak je samen met leerlingen (van wie we veel kunnen leren!). Voor communicatie met ouders heeft de Nicolaasschool de ‘Nicolaas app’ in gebruik. Via de Schoolblogger informeren de leerkrachten de ouders over activiteiten en belangrijk nieuws. Communicatie anno 2018!

Voor de Technetkring Nieuwe Waterweg Noord 2.0 heb ik een communicatiestructuur opgezet met een nieuwe website, social media en een brochure voor techniekbedrijven die als ‘ambassadeur van de techniek’ lid van de Technetkring kunnen worden. De Technetkring NWN verbindt techniekbedrijven en primair, voortgezet en beroepsonderwijs om de jeugd in de regio enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de innovatieve ‘high tech’ sector techniek. De Technetkring NWN biedt workshops voor docenten, organiseert techniekactiviteiten voor scholen en verbindt  techniekbedrijven aan scholen om rondleidingen, gastlessen en stagemogelijkheden voor jongen te bieden.

In Mobiliteitscentrum Primair Onderwijs (MCPO) Rijnmond werken tien schoolbesturen in de regio Rotterdam Rijnmond samen om (inval)leerkrachten te werven. In de online vacaturebank staan alle vacatures voor leerkrachten en invalleerkrachten. PABO studenten ronden hun LIO stage binnenkort af en behalen hun diploma. Binnen de schoolbesturen is de formatie voor schooljaar 2018/2019 binnenkort rond. Leerkrachten denken na over hoe zij zich willen ontwikkelen en waar zij volgend schooljaar willen werken. De transferperiode is geopend! Een tijdje als invalleerkracht werken biedt kansen om je horizon in het onderwijs te verbreden: de continuïteit van een vast salaris en de flexibiliteit en diversiteit van invalwerk: win-win!

En verder… heb ik voor HBV Coatings de tekst voor een interview bijgeschaafd en had ik met Andries Frederik een mooi gesprek over zijn werk als zelfstandig uitvaartverzorger, waarover je binnenkort een stuk in de krant kunt lezen.

Kortom: lekker werken Op Dinsdag!

Wil jij ook advies of hulp bij jouw communicatie? Wil je samen nadenken over een doelgerichte contentstrategie voor social media? Wil je advies over je website? Heb je een nieuwe brochure nodig of wil je een goed stuk ‘voor de krant’? Stuur een mailtje en we maken een afspraak. Tot Dinsdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s